Osada Forgon (Osvětimany)

01.03.2012 12:00

Osada Forgon (16. – 17.4.2011)

Sešli jsme se kolem půl deváté na zastávce. Když jsme vyjeli (mimochodem jeli : já, Opička, Šárka, Laura, Haluška, Verča, Jerry, Vrabec, Mikša, Karamela, Verča, Ptáček). Vedoucí nám řekli, že jedeme do Hradiště. Když jsme tam dojeli, čekali jsme před Billou. Potom jsme šli na bus (byla to 21), který jel směr Osvětimany. V autobuse se Haluška začala chovat jako velký vedoucí a tak se jím stala na celou výpravu. Vedoucí stále odmítali říct kam jedem.

Když jsme dojeli do Osvětiman a vystoupili z busu, stál tam Eda, Jirka a další dva skauti (Venca, Dominik). Ti nás dovedli až na jejich hájenku.

Eda nám ukázal, kde budeme spát, kde je kuchyň a kde jsou latríny. Po velké prohlídce odborným průvodcem jsme měli velký závod tkaniček. Nejrychlejší byla Verča. Kromě toho tam měli strááááášně velkou louku, na které jsme hráli hry. Karamela řekla, že se máme jít najíst a do 3 hodin jsme mohli odpočívat. Na oběd jsme měli těstoviny s omáčkou.

Potom vedoucí (ke kterým přibyl Štěpán a Zdeněk) udělali tři stanoviště, které jsme plnili po skupinkách. Byli to: zdravověda, složení a rozložení stanu a týmová práce. Následně jsme šli hrát hru Polešovic – jmenovala se ZAHÁŇKA. To byla nejlepší hra a skončila remízou J

Když už jsme si chtěli jít nachystat špekáčky na jídlo, vedoucí nás poslali se obléct, prý někam půjdeme. Šli jsme tak 15 minut lesem, když Vrabec vykřikl: ,,To vypadá jak ona prvním táboře!“ Bylo to tak! Takže jsme se rozhlédli, udělali fotky, zašli k vodě s molem a rychle zpět!

Večer, ještě před spaním, jsme rozdělali oheň a opekli si večeři. Když začala být zima, šli jsme do místnosti s krbem a hráli hru.

Ráno jsme vstávali, jak jsme chtěli. Když se posnídalo (každý jak vstal) začalo se uklízet. Eda rozdělil práci a já s Šárkou jsme nachystali jídlo na cestu. Haluška zapomněla hlídat čas, a tak  nám to málem ujelo. Museli jsme utíkat a karamela zdržovala řidiče, nakonec počkal (i když nerad). Domů jsme přijeli mrtví a to doslova a do písmene!!!

zapsala Valča

Kontakt

Jana Kročilová

jana.krocilova@gmail.com. rada.fenix@seznam.cz

737 012 294 (Skautská telefonní síť)

Vyhledávání

Informace o akcích

02.04.2014 15:15

Otvírání studánek

02.04.2014 15:13

Výprava Salamdři

 Odkazy

www.bojkovice.skauting.cz - stránky našeho střediska

www.skaut.cz - oficiální stránky Junáka pro veřejnost

www.teepek.cz - všechno pro pravé skautské týpky!

www.e-skaut.cz - rozcestník skautských webů a základen

www.hranostaj.cz - hry pro družinovky i výpravy

 

Právě nakukuje